onsdag 9. april 2014

Sue Grafton: W for walkover


Sue Grafton har snart skrevet hele alfabetet om privatdetektiven Kinsey Millhone. De første het ” A for alibi”, ”B for bedrag” og nå har vi kommet til ” W for walkover”. Bøkene er fornøyelige og godt sammensatte krimgåter, med denne unge jenta som er privatdetektiv.
 
Kinsey har ikke noe særlig familie, men hun har en nær og god venn i Henry som nå er blitt 85 år. En dag dukker helt uventet en slektning opp. Det er en hjemløs mann, men han er dessverre død. Han har testamentert hele formuen sin til Kinsey, og det er faktisk en del penger. Kinsey må først og fremst finne ut hvem denne mannen er, så må hun finne ut hva han døde av. Men når hun begynner å etterforske hva mannen døde av, så avdekkes ting som noen vil holde skjult for enhver pris.
 
Handlingen er lagt til 80-tallet, så her brukes gode gammeldagse etterforskningsmetoder. Kinsey må f. eks i telefonkiosker for å slå opp i telefonkatalogen for å finne ut hvor folk bor. Kinsey er nøyaktig og oppfinnsom, og en person som du blir glad i. Vennen hennes Henry er også utrolig sprek og hjelper Kinsey om det trengs. Disse bøkene er fornøyelige og kan anbefales.
 
Anbefalt av Ragnhild, Karmøy folkebibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar