onsdag 9. april 2014

Belinda Bauer: Nysgjerrigper


Dette er Belinda Bauers tredje bok på norsk. Jeg har ikke lest noe av henne tidligere, men dette er en forfatter jeg kommer til å holde et øye med heretter for dette var en fiffig sak!
 
Patrick er 18 år og har Aspergers syndrom. Han sliter med på å forholde seg til andre mennesker og deres følelser, han tåler ikke nærhet og han tar det meste bokstavlig. Han sliter dessuten med å forstå hva som skjedde da faren døde for 10 år siden.
 
Patrick begynner derfor å studere anatomi. Til foreleseren sier han at det er for å forstå hvordan mennesket virker, men egentlig er han mest interessert i å forstå hvordan mennesker stopper. Når studentene får i oppgave å utforske et mannlig lik, som de kaller nummer 19,  får ikke Patrick det til å stemme at han skulle ha dødd av hjertesvikt. Han blir som besatt av å finne svaret på hvordan nummer 19 døde.
 
Vi følger også en pasient på en komaavdeling på sykehuset. En pasient som våkner, men som verken kan røre seg, snakke eller kommunisere med dem rundt seg. Flere andre bipersoner får også sine historier fletta inn i hovedhistorien på snedig vis.
 
Veldig god og spennende intrige som tar overraskende vendinger gjennom hele boka. I tillegg kommer Patrick opp i mange komiske situasjoner med menneskene rundt seg pga sitt syndrom, men selv om det er komisk er det gjort med respekt. Dette var en skikkelig pageturner med en hovedperson man ikke glemmer så lett!
 
Anbefalt av Lillian, Karmøy folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar