onsdag 9. april 2014

Stefan Spjut: Stallo


Stallo er både en spenningsroman og en grøsser, og er blitt en skikkelig snakkis. Det er forfatterens andre roman, gis ut i 13 land og skal filmatiseres. En stallo er et slags troll i samiske eventyr og sagn, ofte omgitt av hunder, mus og lemen. Stallo har også en forkjærlighet for små barn.

I 1978 forsvinner en liten gutt mens han og moren er på hyttetur i skogen. Moren påstår at han er tatt av en kjempe, og at dyrene rundt hytta oppførte seg unaturlig. Ingen tror på henne.

I nåtid blir vi kjent med Susso Myrén.  Hun bor nord i Sverige og har laget en lite besøkt nettside om troll og skrømt. Morfaren hennes tok en gang bilde av en bjørn med et merkelig vesen på ryggen, og Susso har interessert seg for dette siden.

En eldre dame tar kontakt med Susso. Hun har hatt en liten gubbe med gult katteblikk luskende rundt på gården flere ganger. Susso monterer et skjult kamera hos dama og får tatt et bilde av den lille skapningen. Så forsvinner et nytt barn, og den uhyggelige jakten på troll og den lille gutten er i gang.

Jeg er ingen fantasyelsker, men i denne boka er troll, skrømt og hamskifter helt naturlig. Og det verste er at forfatteren faktisk får megtil å tro på troll! Boka gjorde meg skvetten og mørkeredd, og ga meg mareritt natt etter natt etter natt....
 
Anbefalt av Lillian, Karmøy folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar