onsdag 9. april 2014

Robert Galbraith (psevdonym for J.K. Rowling): Når gjøken galer


Når gjøken galer er skrevet av J.K. Rowling under psevdonym, forfatteren bak Harry Potter-bøkene. Boka fikk gode kritikker allerede før det ble kjent hvem forfatteren var.

Radarparet i denne boka heter Robin og Strike. Strike har en fortid i millitærpolitiet og har startet for seg selv som privatetterforsker. Praksisen går ikke akkurat strålende, og Strike har nylig gått ut av et stormfullt samboerskap. Den unge kvinnen Robin er akkurat flyttet til London for å bli samboer med kjæresten sin. Hun får seg jobb hos Strike. 

Så blir Strike kontaktet av en advokat. Advokatens søster, den rike og deprimerte supermodellen Lula, faller fra balkongen der hun bor og dør. Broren nekter å tro at det var selvmord og vil at Strike skal etterforske saken. Strike tviler på at det dreier seg om noe annet enn selvmord, men trenger pengene og tar saken

Jo lenger ned Robin og Strike kommer i Lulas glamorøse privatliv, jo farligere blir det. Dette er en klassisk og elegant detektivhistorie med lite blod og gørr. Jeg gleder meg til flere bøker om Robin og Strike!
 
Anbefalt av Lillian, Karmøy folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar