mandag 30. september 2013

Rachel Joyce: Harold Frys utrolige pilegrimsferd

Pensjonisten Harold lever et stille liv sammen med sin kone, i en liten engelsk landsby helt sør i England. En dag kommer det et brev til Harold fra en tidligere kollega, Queene, som skriver at hun har kreft og ligger for døden. Brevet rører Harold sterkt. Han skriver et lite svarbrev og går ut for å poste det, men føler at det ikke er nok. Han klarer ikke å poste brevet, og bestemmer seg for å gå til den neste postkassen.
Det som først skulle bli en liten spasertur, ender med å bli en ferd mot dit Queenie bor, helt nord i England. I gamle seilersko, uten kart, mobiltelefon eller klesskift. Han ringer sykehuset med beskjed om at han er på vei, og at hun må holde ut til han kommer.
Det blir mange opp- og nedturer, sol, regn og gnagsår. Mens han vandrer får Harold god tid til å reflektere over livet sitt. Han tenker på feil han har gjort i livet, og begynner å akseptere at han må leve med dem. Den beskjedne og reserverte Harold begynner også å åpne seg i møte med nye mennesker. De betror seg til ham, hjelper ham, og har tro på ferden hans. Han får også en nærkontakt med naturen som han tidligere ikke har opplevd.

 «Harold Frys utrolige pilegrimsferd» er en varm og sjarmerende fortelling om vennskap og håp.

Rachel Joyce har skrevet mange hørespill for BBC. Dette er hennes første roman.

Anbefalt av Hege, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar