mandag 25. november 2013

Tore Renberg: Vi ses i morgen

Tore Renbergs nyeste bok har tatt bokhøsten med storm! Spenningsromanen på 600 sider med tilhørende sang og musikkvideo har fått mye omtale i media, og strålende anmeldelser.

Flere av hovedpersonene i boka har han skrevet om tidligere, i kortromanen «Videogutten». Jan Inge og Cecilie ble overlatt til seg selv da de var 10 og 13 år. Moren hadde alkoholproblemer og døde, og faren flyttet til USA for å jobbe. Når denne romanen begynner er søskenparet i førtiårene og bor fortsatt i huset i Hillevåg, som nå er blitt ei rønne. Cecilie er kjæreste med Rudi, Jan Inges bestekompis, og sammen driver de et «flyttebyrå» som stort sett utfører kriminelle oppdrag. De er lidenskapelig opptatt av horrorfilmer og heavy-metal, men særlig Cecilie begynner å ønske seg mer ut av livet.

En annen av bokas hovedpersoner er Pål, alenepappa til to tenåringsdøtre. Pål lever et rolig familieliv, men har klart å pådra seg problemer han ikke ser noen løsning på. Han trenger penger. Raskt! Samtidig følger vi Påls døtre og deres vennegjeng, og et heftig kjærlighetsdrama utspiller seg i løpet av disse spesielle septemberdagene i Stavanger.

Språket er friskt og humoristisk, og det er like spennende enten det handler om Hillevågsgjengen, Pål eller ungdommene. Veiene deres krysses også etter hvert, og avslutningen er en skikkelig thriller!

Her kan du se musikkvideoen til boka.

Anbefalt av Hege, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar