torsdag 22. januar 2015

Vigdis Hjorth : Et norsk hus

Alma er tekstilkunstner, middelaldrende, og ganske sær. Hun trives egentlig best i eget selskap, men hun ser seg nødt til å leie ut leiligheten i det store tømmerhuset sitt, med alt det fører med seg. Hun har to voksne barn, som kommer hjem i feriene. Hun setter pris på det, men synes det er litt slitsomt – det blir så mye rot etter dem.
Hun har også en kjæreste, men vi får inntrykk av at dette er mest for å opprettholde en viss normalitet i livet. Han virker som en trivelig kar, men Alma er ikke så opptatt av han som han av henne. Han vil gjerne at de skal finne på ting sammen, reise på turer etc., men det er ikke Alma komfortabel med, spesielt ikke sammen med andre.
De besøker hverandre når Alma finner det for godt, eller når livet går i stå for henne. Og livet går virkelig i stå etterhvert. Etter en viss periode med de polske leieboerne, blir det for mye for Alma. I begynnelsen virket de høflige og ordentlige, men løken skrelles av lag for lag, og ting blir uhåndterlige for Alma. 
Da er jobben god å ha, og kjæresten, men den beste vennen til Alma, i tykt og tynt, er nok rødvinen! 
Dette er en morsom roman, med skråblikk på samfunnet vi lever i – en typisk Vigdis Hjorth-roman. Med stilsikkert språk og sans for detaljer, blir vi ført inn i Almas tilværelse, og kjenner oss til tider ganske godt igjen…

Vigdis Hjorth kommer til Litterær Festaften på Haugesund folkebibliotek 23. april J

Anbefalt av Ingrid, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar