mandag 26. januar 2015

Martin Olczak: Akademimordene

På dagen 100 år etter August Strindbergs død, blir en mann skutt i en park i Stockholm. Det viser seg å være sekretæren i det svenske Akademiet, som bl.a. deler ut Nobelprisen i litteratur, som er drept. Claudia Rodriguez fra riksmordkommisjonen får i oppdrag å bistå politiet i saken.

Leo Dorfman driver et lite antikvariat i en av Stockholms gater. Det er ikke mye å leve av, og han sover mellom bokhyllene for å spare husleie. Plutselig står Claudia i døren til antikvariatet hans. De har vært kjærester, men har ikke sett hverandre på 15 år. Nå trenger Claudia hjelp. Hun trenger en litteraturekspert. Det er nemlig ikke bare ett mord de etterforsker nå. Hele fem personer er drept, og alle er Akademi-medlemmer. Politiet prøver å beskytte resten av medlemmene i Akademiet. Likevel er morderen stadig ett skritt foran. Han har planlagt denne hevnen i 5 år, men hvorfor?

Claudia har en jobb der hun stadig kommer opp i farer. Leos tøffeste dag på jobb var da han løftet en banankasse med bøker og fikk hekseskudd. Nå følger han Claudia i den dramatiske jakten på morderen.

-Er du klar for dette nå da, bokorm?
-Jeg tror det.

Dette er en spennende og fantasifull historie, og jeg liker at motivet er knyttet til litteraturhistorien. Her trengs det hjelp fra både bibliotekarer og arkivarer for å løse gåtene. Kanskje har morderen lånekort på biblioteket?

Akademimordene er Martin Olczaks første bok for voksne. Tidligere har han skrevet flere barnebøker, bl.a. bøkene om «Gjengen på taket», som også er vist på barne-TV.

Anbefalt av Hege, Haugesund folkebibliotek
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar