onsdag 13. april 2011

Chufo Lloréns: Jeg vil gi deg jorden

Unge Martí Barbany er vokst opp i enkle kår og kommer i 1052 til Barcelona for å hente arven etter sin far. Der forelsker han seg i Laia, den mektige rådmannens datter. For å ha håp om å kunne gifte seg med Laia må han imidlertid bli borger av Barcelona, og Martí jobber hardt for å nå dette målet. Han viser seg å ha teft for forretninger og blir snart en suksessrik handelsmann. Men kampen om Laia blir ikke lett.

Samtidig har greven av Barcelona funnet kjærligheten i en gift kvinne. De forlater begge sine ektemaker og slår seg sammen. En uhørt handling som skaper uro og som også paven engasjerer seg i.

Her er mennesker fra alle lag i samfunnet, fra slaver og bønder til presteskap og adel. Her er kjærlighet, hat, intriger, tragedier, krig, makt og hevn. Tilsammen blir det en både spennende og gripende historie, basert på virkelige hendelser og virkelige personer. Boka har vært en stor suksess i Spania og er oversatt til mange språk. Den er perfekt for alle som liker historiske romaner, tykk og god, og jeg greide ikke å legge den fra meg før jeg hadde lest siste side om Martí Barbany.

Anbefalt av Lillian.
Boka finnes på Karmøy folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar