mandag 4. april 2011

Anbjørg Sætre Håtun: Livslyst - om å møte og mestre motgang

Dette er en tre år gammel bok som fortjener nye lesere og et langt liv. Forfatteren er journalist og kjent fra helsemagasinet Puls på NRK. 31 år gammel blir hun rammet av brystkreft og senere utmattelse. Gjennom flere år opplever hun å være alvorlig syk.

Dette er ingen lettvint selvhjelpsbok med enkle løsninger, men en bok om å takle tilværelsen når du rammes av en livskrise. Hvordan tenke konstruktivt rundt sin egen tilstand? Hvordan forholde seg til pårørende? Hvordan motvirke stress? Hvordan få mest mulig kontroll over egen situasjon?

Boka har en layout som gjør at du orker å lese i den, selv om du er syk og/eller sliten. Kapitlene er korte og avsnittene luftige. Du kan lese boka kronlogisk eller bare bla i den. Boka er nydelig illustrert av Bjørg Thorhallsdottir, og spekket med dikt, sitater og visdomsord.

Du blir verken frisk, rik eller lykkelig av å lese denne boka – men du får mange kloke ord og mange nydelige bilder som kan være til ettertanke og inspirasjon. Og kanskje kan boka være med på å gjøre livet litt lettere når du har det vanskelig.

”Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs”, Søren Kierkegaard

Anbefalt av Lillian.
Boka finnes på Karmøy folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar