mandag 30. mars 2015

William Landay: Den ubehagelige sannhetenWilliam Landay kom ut med den mye omtalte boka «Til Jacobs forsvar» i fjor og i år har Cappelen damm valgt å gi ut hans debutbok. Benjamin Truman er politisjef på et lite sted som heter Versailles(Verseils) i Maine USA. Det er helst stille og rolig sted, og det er ikke mye som skjer. En eldre mann som ikke kan ta vare på seg selv blir tatt med inn på stasjonen for beskyttelsesforvaring, og så har Ben noen hytter som han sjekker jevnlig for hærverk, ellers så er det rolig. Ved den ene hytta får han en innskytelse, og går ut av bilen selv om det ikke er noen tegn til innbrudd. Når han kommer ut av bilen kjenner han den umiskjennelige lukten av død. Selv om det er ingen tegn til innbrudd eller hærverk på hytta bryter han seg inn og finner liket av en fremtreden Boston aktor.

Saken med den døde aktoren blir etterforsket av Bostonpolitiet, men av ren nysgjerrighet begynner Ben å etterforske litt på egen hånd. Han får med seg en pensjonert politimann og reiser til Boston for å finne ut hva som har skjedd. I boston treffer han på korrupte politifolk, mafia og rivaliserende gjenger, salg av narkotika, mye som Ben ikke har så mye erfaring med, og en ung og søt assisterende statsadvokat. Og han oppdager at det ligger tråder til denne saken 20 år tilbake i tid og at ikke alle liker at han graver i gammelt dritt…


Denne boka har et fargerikt persongalleri med politifolk korrupte og ukorrupte, statsadvokater, kriminelle som kan ha flere sider, Kompleks og velformulert plott. Denne boka kan anbefales for de som liker litt mer avansert krim.

Anbefalt av Ragnhild, Karmøy folkebibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar