lørdag 14. juni 2014

Maria Semple: Hvor ble du av, Bernadette?

En «feelgood» roman med store doser svart humor, galskap, men også alvor.
Den har et fargerikt persongalleri, og den blir aldri kjedelig. Her får du overraskelser på løpende bånd. Synsvinkelen endrer seg hele tiden slik at de ulike personene får komme til orde med sin versjon av historien etter hvert som den skrider frem. Og det er litt av en historie!
Noen kan kanskje synes at den blir rotete, men styrken er at den er så sjarmerende at den slipper unna med det. Du kommer tett på personene og får sympati med dem, noen mer enn andre selvsagt.
Rammefortellingen er at suksessarkitekten Bernadette Fox har bosatt seg i Seattle med mannen og datteren Bee, etter en fiasko i forbindelse med et byggeprosjekt. Hun mistrives sterkt med sin nye tilværelse, kommer stadig i konflikt med de andre mødrene i klassen, og går ikke ut av huset om hun ikke må. Mannen Elgin har en høy stilling i Microsoft, og tilbringer det meste av tiden der, han ser bare toppen av isfjellet på hjemmefronten. Datteren Bee er en intelligent jente, som gjør alt hun kan for å støtte moren sin, en oppgave som krever mer og mer skal det vise seg…

Anbefalt av Ingrid, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar