onsdag 12. mars 2014

Viveca Sten: I kampens hete

Nora Linde og kjæresten Jonas skal feire midtsommer i idylliske Sandhamn, i Stockholms skjærgård. Datteren til Jonas, 14 år gamle Wilma, går til båthavnen om kvelden for å møte vennene sine. Samme natt forsvinner hun sporløst. Nora og Jonas leter febrilsk rundt i havneområdet, samtidig som de får høre at politiet har funnet en død person på en strand i nærheten.

Sandhamn er en populær plass for ungdommer å feire midtsommer, og politiet har travle vakter. Ungdommene drikker og fester på familienes dyre båter, uten at foreldrene følger med. En ungdomsgjeng mister kontrollen, venner blir uvenner, kjærester krangler, og gradvis får vi vite hva som egentlig hender denne natten.

Boka er spennende til siste side! Den gir et godt innblikk i ungdommenes liv, deres følelser, problemer og kjærlighetsforhold. Foreldrenes fravær og egoisme er skremmende og tankevekkende. Samtidig følger vi Jonas og Noras fortvilte leting etter Wilma, som også fører dem inn i politietterforskningen.  

Dette er femte og nyeste bok i Viveca Stens «Sandhamn-serie» om kriminalinspektør Thomas Andreasson og advokat Nora Linde.  Alle bøkene er utgitt på norsk og kan leses uavhengig av hverandre. TV-serien «Mordene i Sandhamn», også kjent fra TV2, er basert på bøkene.


Viveca Sten kommer til «Vårtegn» på Haugesund folkebibliotek torsdag 20.mars.

Anbefalt av Hege, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar