fredag 28. mars 2014

Kathleen MacMahon: Og så kom du

Addie, en arbeidsledig arkitekt på 38 år, bor i Irland med hunden sin Lola. Hun bedriver tiden med å svømme, gå turer med hunden på stranden, og å tegne svømmebasseng i de mest fantastiske varianter. Faren er pleietrengende etter en ulykke, så hun bor midlertidig i huset hans for å hjelpe til. Søsteren Della bor ikke langt unna, og de to har et veldig nært forhold. Della er gift og har 4 små barn som Addie også er veldig knyttet til.

Bruno, 49, sitter på et fly fra USA til Irland når vi møter han. Han har mistet bankjobben i Lehman Brothers etter finanskrisen, og er nå på vei for å oppsøke sine irske slektninger, et løfte han ga faren sin for lenge siden. 

Addie og faren hører på beskjeden Bruno legger igjen på telefonsvareren, og vi forstår at de ikke ønsker kontakt med slektningen sin, men Bruno gir seg ikke så lett.
Han sørger for å støte på Addie da hun går tur med hunden sin på stranden, og de kommer i kontakt med hverandre. Et nært forhold utvikler seg mellom dem, uventet og overraskende for dem begge.
De har en del bagasje begge to, og Addie har også en litt komplisert fortid. Dette gjør at det ikke bare er enkelt å nyte forelskelsen, men begge er innstilt på at dette skal gå bra. Bruno får til og med Addie til å like Bruce Springsteen!

Dette er en roman som inviterer oss langsomt inn i historien, som både er morsom og overraskende ved siden av alvoret. Vi blir kjent med personene gradvis, følger utviklingen så vi kjenner det på kroppen, og språket er nydelig. Man har så lyst til at dette skal vare, både boken og forholdet mellom Bruno og Addie…

Anbefalt av Ingrid, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar