fredag 27. mai 2016

Emma Straub : De ferierende

Vi møter ekteparet Post fra New York, datteren deres Sylvia på 18 år, og sønnen Bobby på snart 30. Bobby har med seg samboeren Carmen til denne perlen av et feriehus på Mallorca. Hit kommer også mor Franny sin beste venn, Charles, og hans partner Lawrence.
Familiemedlemmene har ganske ulike forventninger til ferien. Ferien er i utgangspunktet en feiring av ekteparet Posts 35-års bryllupsdag, og at datteren er ferdig med videregående. Franny vil nyte den mest mulig, forsøke å leve med det faktum at mannen hennes nettopp har vært utro med en ung praktikant på jobben, og dermed fått sparken fra magasinet Gallant. Hun søker gode råd hos vennen Charles.
Ektemannen Jim prøver å gå stille dørene og er stadig på vakt mot Frannys utbrudd, smertelig klar over hvilke konsekvenser affæren hans kan få for ekteskapet. Jobben har han allerede mistet, noe han tar veldig hardt. Sønnen Bobby vet ingenting om sidespranget, og sånn bør det kanskje forbli? I tillegg sliter Jim med Franny og Charles, han føler seg fullstendig utenfor når de to bestevennene er i sitt ess.
For å toppe det hele skal Sylvia få spanskundervisning i ferien, og spansklæreren viser seg å være en 20-årig overjordisk pen mann, ved navn Joan.
Sylvia har som et mål å kvitte seg med «jomfrustemplet» denne ferien, kan Joan være en aktuell kandidat? Foreldrene har hun gitt opp for lengst, hun gleder seg bare til å flytte langt vekk når ferien er over…
Feriehuset og beliggenheten er nydelig, men vil de holde ut med hverandre?
Lettlest og underholdende ferielektyre.

Anbefalt av Ingrid, Haugesund folkebibliotekIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar