mandag 29. februar 2016

Vetle Lid Larssen : Hvordan elske en far - og overleve

En selvbiografisk fortelling om forfatteren og journalisten Vetle Lid Larssen, og forholdet hans til faren, den kjente skuespilleren Lars Andreas Larssen.
Vi får vite litt om bakgrunnen til faren, tettstedet Melbu i Vesterålen som han kommer fra, og hvorfor han en gang på 50-tallet tok båten inn til hovedstaden og ble der.
Det fortelles om den evige kampen mellom far og sønn, hvordan sønnen i oppveksten forsøker å få farens anerkjennelse, og senere prøver sitt beste for å ta avstand, og aller helst overgå han, «å vinne» over han. Han vil ikke være «sønnen til», han vil bli kjent som seg selv, skape sitt eget liv og sin egen karriére.
Det er et kjærlig farsportrett, og historien er både humoristisk og tragisk. Sønnen er full av beundring ovenfor faren, og de deler mange fine opplevelser både i hverdagen og på reiser. Det triste er at far og sønn sliter med å kommunisere om de viktige tingene i livet, og da Lars Andreas rammes av Alzheimer kan det virke som det er for sent for de store samtalene. Men hvor viktige er de egentlig?
En fin og rørende bok. 

Anbefalt av Ingrid, Haugesund folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar