For de som liker å plukke bær er kanskje boka
”Ut på bærtur : Alt om hagebær og ville bær” av Gudrun Ulltveit noe å låne på
biblioteket? Her kan man lese om ulike bær, og om helsegevinsten og
smaksopplevelsen vi får fra disse. Første del av boka handler om ulike
bærsorter, hvor hver sort blir nøye gjennomgått. Nyere forskning bekrefter
langt på vei at den tradisjonelle, folkelige bruken av bær mot en rekke
sykdommer ikke bare er overtro, men at viktige bestanddeler i bærene er
virkestoffer som kan forebygge eller helbrede ulike sykdommer. Skogsbær er for
eksempel blant våre viktigste antioksidantkilder, og antioksidanter har en
gunstig innvirkning på helsen vår. Del to ser på ulike måter å tilberede bær
på. Boken presenterer konserveringsmetoder som sylting, safting og
hermetisering, og vi får oppskrifter på syltetøy og saft, kaker og desserter.
Anbefalt av Hanne.
Boka finnes på Karmøy folkebibliotek
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar